گیربکس ها از جمله مهمترین قسمت اتومبیل به شمارمی آیند به همین دلیل وجود نمایندگی گیربکس اتومات معتبر دغدغه بسیاری از خودروسواران است از این رو میخواهیم به بررسی برخی از نکات تعمیر گیربکس بپردازیم. با تولید گیربکس های اتومات ماشین های دارای این گیربکس لقب ماشین های اتومات را گرفتند این ماشین ها برای تعویض دستی دنده به راننده نیاز ندارد وسیستم انتقال قدرت که به جعبه دنده نیز معروف است ، به هدایت نیروی چرخشی و سرعت خودرو کمک می کند. بنابراین ، گیربکس های اتوماتیک با حرکت خودرو ، نسبت دنده ها را تغییر می دهند.
یک گیربکس اتوماتیک از سنسورهایی استفاده می کند که به آنها امکان می دهد در زمان مناسب با استفاده از فشار داخلی روغن ، دنده را تغییر دهند.تعویض دنده زمانی اتفاق می افتد که گیربکس به طور موقت از موتور جدا شده و توسط مبدل گشتاور کنترل می شود.
با مشاهده رکاب می توانید اتوماتیک بودن اتومبیل را تشخیص دهید. اگر اتومبیل دو پدال داشته باشد ، به این معنی است که اتوماتیک است. اتومبیل های دستی شامل پدال سوم – به نام پدال کلاچ – است که کمی کوچکتر از پدال ترمز است.
مزایای گیربکس اتوماتیک
در ترافیک سنگین استفاده از آن راحت تر است. اتومبیل های دستی برای شروع ، توقف و سرعت بیشتر کار بیشتری می گیرند. در ترافیک سنگین ، شروع و توقف یک وسیله نقلیه می تواند خسته کننده باشد. با فشار دادن یک پدال به راحتی می توانید ماشین های اتوماتیک را روشن و متوقف کنید. گیربکس سریع و روان تغییر می کند. رانندگان مجبور نیستند کار دیگری را انجام دهند تا گیربکس را در اتومبیل اتوماتیک تعویض کنند زیرا این کار برای آنها بصورت خودکار تغییر می کند. راننده و سرنشینان داخل وسیله نقلیه معمولاً وقتی که سیستم انتقال قدرت در یک گیربکس اتوماتیک تغییر مکان می دهد ،ان را احساس نمی کنند.
یادگیری نحوه رانندگی در اتوماتیک راحت تر است. رانندگی با وسیله نقلیه دستی بیشتر از رانندگی با اتوماتیک به تمرین نیاز دارد. اندام بیشتری با کار با ماشین دستی درگیر است. همچنین ، تسلط بر رانندگی در اتومبیل های اتوماتیک زمان کمتری لازم دارد.
کاهش خطر توقف. خودرو با گیربکس دستی را می توان به طور تصادفی در یک چراغ جلو توسط راننده متوقف کرد. ماشین مجهز به گیربکس اتوماتیک کمتر متوقف می شوند مگر اینکه ماشین از نظر تعمیرات گیربکس مشکل داشته باشد.
انواع گیربکس اتومات در نمایندگی گیربکس اتومات
این نوع گیربکس محبوب ترین نوع اتوماتیک در اتومبیل ها است.گیربکس اتوماتیک مبدل گشتاور کار می کند با استفاده از یک جفت مایع هیدرولیک و یا یک مبدل گشتاور متصل به واحد کنترل الکترونیکی موتور، به گیربکس اجازه می دهد اتومبیل را کنترل کند.
گیربکس دائم التغییر (CVT)
گیربکس اتومات CVT به تعداد بی نهایت “نسبت دنده” اجازه می دهد تا بدون وقفه تعویض دنده به یک خودرو کمک کند تا شتاب بگیرد. CVT به جای چرخ دنده های ثابت از قرقره هایی با عرض متغیر و تسمه استفاده می کند.
گیربکس نیمه اتوماتیک (SAT)
نیمه اتوماتیک دارای کلاچ مشابه گیربکس دستی است ، اما کلاچ از طریق الکترو هیدرولیک کار می کند و از سنسورها ، پنوماتیک ، پردازنده ها و محرک ها استفاده می کند.
انتقال تیپترونیک
این جعبه دنده های اتوماتیک این امکان را برای رانندگان فراهم می کنند که بتوانند از حالت اتوماتیک خارج شوند تا امکان کنترل بیشتر بر عملکرد خودرو را فراهم کنند ، ضمن اینکه مانند یک موتور اتوماتیک عملکرد راننده را تغییر می دهند. انتقال تیپترونیک توسط پورشه ایجاد شده است.
خرابی در گیربکس های اتومات
در این قسمت به 3 مورد از خرابی های رایج در گیربکس اتوماتیک میپردازیم. برای اطلاعات بیشتر راجع به خرابی های گیربکس اتوماتیک میتوانید به مقاله << تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک >> رجوع کنید.
- دو راهی و تردید
این مشکل معمولاً به عنوان تاخیر بین انتخاب چرخ دنده و زمان شروع حرکت خودرو تجربه می شود. در بیشتر موارد ، این امر به دلیل لیز خوردن کلاچ یا به دلیل عدم فشار کافی مایعات به علت سطح کم مایعات ، یا گاهی اوقات ، به دلیل خرابی پمپ فشار ایجاد می شود.
- عدم انتخاب دنده صحیح
به دلیل کم بودن مایعات ، چسبیدن یا نقص برقی در شیرها این مشکل ایجاد می شود. یک دلیل احتمالی دیگر می تواند اختالات الکتریکی در سیستم کنترل الکترونیکی انتقال باشد.
- تعویض سخت دنده
این امر معمولاً به دلیل نارسایی سیستم کنترل در تعدیل کلاچ قفل شده مبدل گشتاور است که برای ایجاد لغزش در هنگام تعویض دنده در شرایط رانندگی تهاجمی طراحی شده است.