خرابی گیربکس در هر زمان و مکانی ممکن است رخ دهد ما در تعمیرگاه گیربکس غرب تهران منتظر شماییم تا با بررسی کارشناسان ما از خودروهایتان از این خرابی های بی موقع آسوده خاطر باشید و کارهایتان در زمان های ضروری مختل نشود.
اما مهم ترین کار برای جلوگیری از این خرابی های بی موقع بررسی به موقع گیربکس ماشین تان است . این را به یاد داشته باشید که تشخیص به موقع خرابی گیربکس میتواند هزینه های ناشی از خسارات بزرگتر را جبران کند.به همین دلیل تعمیر گیربکس تان را به تعویق نیندازید.
زمان مناسب تعویض روغن گیربکس در تعمیرگاه گیربکس غرب تهران
زمان مناسب تعویض روغن گیربکس از ۲۰۰۰۰ کیلومتر تا ۱۰۰۰۰۰ کیلومتر است. اما این را در نظر داشته باشید که عامل خرابی گیربکس اتوماتیک، گرمای بیشازحد است و عامل اصلی گرما، ترافیک سنگین خصوصاً در شهرهای بزرگ و شرایط آب و هوایی کشورمان است. به همین دلیل ما توصیه میکنیم که هر ۴۰۰۰۰ کیلومتر روغن گیربکس را تعویض کنید. چراکه توصیه تولیدکنندگان اتومبیلها را بیشتر با ذهنیت ترافیک و شرایط آب و هوایی کشورهای آمریکایی و اروپایی منطبق میدانیم.
برای رانندگی با خودرو گیربکس اتوماتیک باید نکاتی را رعایت کنید تا آسیبی به گیربکس و سایر قطعات خودرو نرسد. همچنین میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره گیربکس اتومات مقاله << تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک >> را مطالعه کنید. در ادامه به 6 نکته که باید در هنگام رانندگی با گیربکس اتومات پرهیز کنید میپردازیم.
۱- تغییر وضعیت دنده به حالت N پشت چراغ قرمز
بسیاری از افراد به منظور کاهش مصرف سوخت و جلوگیری استهلاک گیربکسهای اتوماتیک در توقفهای کوتاه مانند توقف پشت چراغ قرمز دنده را در حالت N، یا همان خلاص، قرار میدهند ولی در واقع بهترین کار این است که دنده در وضعیت D باقی بماند و پایتان را روی ترمز قرار دهید. البته در این مورد اختلاف نظر زیادی وجود دارد. ولی بهطورکلی در توقفهای کوتاه بهتر است دنده را خلاص نکنید. در این حالت استهلاک گیربکس به مراتب کمتر است. در بسیاری از موارد تغییر زیاد دنده از حالت D به N موجب استهلاک بیشتر گیربکسهای اتوماتیک میشود.
۲- گاز دادن درجا قبل از قرار دادن دنده در حالت D
اکثر ما این کار را به دفعات با خودروهای دندهای انجام دادهایم. ولی باید بدانید انجام این کار با خودروهای دنده اتوماتیک اصلا کار درستی نیست و موجب اصطکاک بیشتر قطعات و در دراز مدت موجب خرابی گیربکس میشود.
۳- خلاص کردن دنده در سرازیری
عدهای این کار را برای کاهش مصرف سوخت و کاهش اصطکاک گیربکس انجام میدهند. ولی نمیدانند که این کار نتیجه عکس میدهد و باعث میشود که روانکاری قطعات گیربکس با اشکال روبرو شود و به مرور خراب شدن گیربکس را بههمراه داشته باشد. انجام این کار علاوهبر اینکه برای گیربکس مفید نیست حتی ممکن است باعث بروز حادثه نیز شود زیرا با خلاص کردن دنده کنترل خودرو سختتر میشود.
۴- تغییر حالت دنده خودروی در حال حرکت
این کار به شدت برای گیربکس مضر است و باعث تغییر وضعیت سریع قطعات گیربکس میشود که به مرور باعث خراب شدن آنها میشود. جهت توقف و تغییر حالت باید همیشه ابتدا پدال ترمز را فشار دهید و بعد دنده را تغییر دهید. تغییر دنده در حال حرکت شدیدا به گیربکس آسیب میزند. البته منظور تغییر در حالتهای درایو، پارک و خلاص است. در حالت تیپترونیک که بدیهی است تعویض بین دندهها عادی است.
۵- قرار دادن دنده در حالت P قبل از توقف کامل
قرار دادن دنده در حالت P سبب میشود که یک پین قفلکننده، داخل دنده متصل به شفت خروجی گیربکس قرار گیرد. انجام این کار در وضعیتی که خودرو در حال حرکت است خطر شکستن این پین را بالا میبرد. پس هرگز سعی نکنید که این کار را انجام دهید، اول کاملاً توقف کنید و بعد دنده را در حالت پارک قرار دهید.
۶- شیوه توقف نادرست در سطوح شیبدار
هنگام توقف در سطوح شیبدار بهتر است ابتدا ترمزدستی را بکشید و بعد دنده را در حالت پارک قرار دهید. با انجام اینکار از وارد آمدن فشار اضافه بر گیربکس خودداری میکنید.
اگر خودروی شما اتوماتیک است و هرکدام از این عادات غلط را هنگام رانندگی انجام میدهید سعی کنید این عادتها را ترک کنید. همچنین اگر قصد دارید خودرویی اتوماتیک بخرید حتماً این موارد را کاملاً رعایت کنید تا بعداً ناچار نباشید هزینه سنگینی را برای تعمیر خودروی خود بپردازید.